Data vs mavefornemmelse

Regitze og Steffen

Del dette indlæg

Bruger du data eller mavefornemmelse, når du ansætter?

Hvilket fundament kan og bør man rekruttere på? Et hint: balance! 

Med vores jordbundne nordjyske værdier mener vi, at rekruttering skal have fokus på mennesket – og ikke betragte tests og CV som facit.  

Vi skal være professionelle, ordentlige og grundige i rekrutteringen, men først og fremmest skal rekrutteringen være træfsikker. Så hvordan praktiserer du bedst rekruttering, der kan alt det 

Det gør du ved at lytte, indsamle viden og facilitere en gennemsigtig rekrutteringsproces.  

Det handler med andre ord om at finde den gyldne mellemvej mellem tests, fakta, intuition og nærvær. 

 

Er du nysgerrig på, hvad tests kan bidrage med i rekrutteringen? 

Så har vi taget en snak med BMA Regnskab om, hvordan tests påvirker kandidatfeltet og præsenteret TT-38, som er en mere kompleks personprofil. 

Vi mener, at data skal fungere som udgangspunkt for dialog. Data skal forhindre, at vi bliver fastlåste i vores forestillinger. Data skal tilføje endnu et forståelseslag til mennesket overfor os, om de kan trives i den givne stilling og ikke mindst om de kan løfte den – dét er nøglen til den træfsikre rekruttering, vi er så stolte af at kunne levere. 

Derfor har vi kigget indad: hvad er vores anbefalinger til, hvordan man kan finde denne nødvendige balance mellem data og mavefornemmelse, når man selv rekrutterer i virksomheden? De tre råd får du lige her. 

Glem ikke fokus på det bagvedliggende

Når du læser et CV, så kan det ikke undgås (og det skal det heller ikke), at du danner dig et indtryk af afsenderen – men forhold dig ydmygt og åbent velvidende, at du ikke har det fulde billede – endnu. 

Vær nysgerrig på, om der er modsætninger, nye argumenter og andre perspektiver

Hvis du bruger analyser og tests, så brug dem som et dialogværktøj. Når du indgår i dialog med personen bag profilen, får du endnu mere værdifuld viden – viden som du kan bruge i kvalificeringen eller diskvalificeringen af din intuition 

Gør dit forarbejde og lyt til din intuition – men lad dig ikke rive med

Hvis du skal rekruttere til andre end dig selv, så skal du ikke kun have dit eget match for øje, men også dine kollegers. Det er svært, og det kræver træning. Først og fremmest skal du være grundig i dit forarbejde, så du kan underbygge mavefornemmelsen. Hvilken kultur skal kandidaten ansættes ind i? Hvad er jeres ønsker og behov til den nye medarbejder? Når du har den viden, kan du forholde dig kritisk til din mavefornemmelse og kvalificere din intuition.  

Det er altså ikke data eller mavefornemmelse, men data og mavefornemmelse

Hvis vi skal opsummere vores vigtigste pointe om, hvordan du kan arbejde med data på en konstruktiv og berigende måde, så er det at skabe balance mellem ’data’ og ’mavefornemmelse’ ved at forholde dig åbent og nysgerrigt.   

Vi praktiserer det hver gang, vi møder kandidater, lige fra første kontakt til sidste. Og vi bliver gang på gang overraskede over de mennesker, vi sidder overfor og den indsigt, det bidrager med nysgerrigt at bringe dialogværktøjer i spil. 

Er du også nysgerrig på, hvordan vi kan skabe træfsikker rekrutterings hos dig? 

Hvis du vil læse mere

Offboarding_Asgaard Recruitment

Offboarding – hvorfor er det vigtigt?

De fleste kender begrebet onboarding og forstår vigtigheden af at lande godt i et nyt job – mange virksomheder praktiserer også onboarding i større eller

ER DU BLEVET KONTAKTET PÅ SMS ELLER WHATSAPP?

I så fald er det ikke os. Vi oplever for tiden, at mange spørger ind til henvendelser fra en person, som udgiver sig for at være ansat hos Asgaard Recruitment. Vedkommende anvender WhatsApp og SMS til at komme i kontakt med folk under påskud af at have spændende jobmuligheder.

 

Vi vil gerne understrege, at vedkommende intet har med os at gøre. Henvendelserne er forsøg på svindel, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man blokerer eller anmelder vedkommende – eller andre – hvis man bliver kontaktet. Ligeledes opfordrer vi til, at man undlader at klikke på links, som fremsendes. Asgaard Recruitment bruger ikke Whatsapp som kommunikationsform, og derfor er henvendelser på dette medie ikke seriøse.

 

Heldigvis har mange gennemskuet, at disse beskeder ikke er reelle henvendelser og givet os besked. Vi vil gerne takke alle, som har forsøgt at hjælpe ved at informere os. Det sætter vi stor pris på.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du er blevet kontaktet af en medarbejder ved Asgaard Recruitment, så henviser vi til vores hjemmeside, hvor alle rekrutterings- og searchkonsulenter fremgår af medarbejderoversigten.