Hvad er outplacement?

At blive opsagt er oftest meget mere end blot en teknikalitet. For medarbejderen vil det altid være en situation, der giver anledning til bekymringer. Bekymringer, der i mange tilfælde strækker sig ud over det at få en fast løn. For i dag ligger der også en stor del af vores identitet i vores arbejde. Og dertil  kommer måske et tab af et kollegialt og socialt fællesskab.

Et outplacement-forløb er et forløb, der sætter fokus på at minimere de overvældende konsekvenser og arbejde målrettet på at få noget positivt ud af en sådan situation. Ved at dyrke outplacement sørger man ikke bare for at give den enkelte berørte medarbejder de bedste forudsætninger for at komme videre i et fornuftigt og meningsfyldt karrierespor – det giver også værdi til virksomheden, hvis det angribes på den rigtige måde.

Her på siden vil vi folde outplacement-begrebet lidt ud og give dig et indblik i, hvorfor det kan være værdifuldt at gøre outplacement til en fast del af HR-strategien.

Har du lyst til at høre om, hvad vi kan tilbyde dig i et skræddersyet outplacement-forløb, der både giver værdi for dig og dine medarbejdere? Så tag fat i os i dag, så du bliver klar til at tage de vigtige beslutninger på et velinformeret grundlag.

Møde Asgaard

Hvorfor skal en virksomhed investere i outplacement?

Nogle vil måske tænke, at det er omsonst at sætte tid og penge af til at hjælpe mennesker, der ikke længere er medarbejdere i virksomheden eller på vej til ikke at være det. Men her er det vigtigt at se tingene i et lidt bredere perspektiv. For det handler lige så meget om virksomhedens gode rygte og brand samt de medarbejdere, der bliver tilbage.

Med det stigende fokus på employer branding er der gode grunde til at spekulere i outplacement i forhold til ROI. For hvis en virksomhed ikke behandler sine medarbejdere på en hensigtsmæssig måde, kan den i nutidens karrierelandskab få problemer med at tiltrække og fastholde talenter, som er vigtige for at skabe en kontinuerlig succes. Og det er et problem, som i dén grad overstiger de forholdsvist begrænsede omkostninger, der er forbundet med investering i outplacement. 

Hvad indeholder et outplacement-forløb?

Et veltilrettelagt outplacement-forløb skaber fokus og retning for den opsagte medarbejder. Men vejen hertil kan være meget forskellig fra individ til individ. Hos Asgaard Recruitment arbejder vi altid indgående på at skabe værdi for den enkelte medarbejder, da det netop er det, der giver størst værdi for alle involverede parter. Derfor lægger vi altid strategien ud fra, hvad den pågældende medarbejder har brug for. 

Konkrete fokusområder kan for eksempel være:

  • Personlig sparring med henblik på kompetenceafklaring, profilering af toptalenter og faglige værdier
  • Assistance i udarbejdelse af det mest optimale ansøgningsmateriale inden for den konkrete branche 
  • Coaching i effektiv kommunikation inden den vigtige jobsamtale
  • Og meget mere

Du kan se flere indsatsområder på denne side, der giver overblik over vores relaterede serviceydelser, der rækker ud over rekruttering

Search Asgaard Recruitment
Team Asgaard 2023

Har du spørgsmål angående outplacement?

Vi er altid klar til at tage en dialog om fordelene i outplacement. Du er også meget velkommen til at kontakte os for at få oplyst priser på vores forskellige outplacement-ydelser. Med vores hjælp får du en stærk samarbejdspartner, der er med dig og dine medarbejdere hele vejen igennem en skelsættende tid. Så tag endelig fat i os, hvis du har brug for at få det bedste resultat ud af din situation.  

Kontakt os - vi svarer indenfor 24 timer

Man – tor 7:00 – 16:30

Fre 7:00 – 15:30

Adresse Porsborgparken 8C, 9530 Støvring