Få inspiration til at skrive et godt CV

Som rekrutteringsbureau har vi set mange forskellige CV’er gennem tiden. Rigtigt mange. Og vi har derfor også indsigt i og erfaring med, hvad der ofte virker, og hvad der ofte ikke gør.

Derfor håber vi, at vi kan give dig lidt inspiration, hvis du sidder og kæmper med dit CV. I hvert fald vil vi i de følgende afsnit prøve at indsnævre vores viden og erfaring til nogle konkrete og håndgribelige tips til, hvordan du let kan få konstrueret det optimale ansøgningsmateriale.

Rekruttering ledere

Præsentér essensen af din faglighed up front

Det tager lang tid at skrive et godt CV. Og muligvis er du havnet her på siden, fordi din skriveproces er trukket i langdrag, da du er i tvivl om, hvad dit CV skal indeholde. Men her er du ikke alene; det billede genkender vi fra størstedelen af alle, der søger et nyt job. 

Når du gør dig umage med at skrive et godt CV – hvilket du naturligvis altid bør gøre – forestiller du dig måske også, at alle arbejdsgivere læser hele dit CV fra ende til anden. Det er ikke tilfældet.

– Derfor er det vigtigt, at du kommer perfekt fra start!   

 

Det gør du ved at lave en fængende overskrift til din faglige profil, der forener de vigtigste elementer af din faglighed med præcis det job, du er ved at søge. Det er det grundlæggende mål for overskriften på dit CV. Men selve sproget og indholdet bør naturligvis afhænge af din unikke faglighed og de vigtigste kompetencer, som evt. fremhæves i arbejdsgiverens jobopslag, hvis ikke du sender et CV som et led i en uopfordret ansøgning.

Overskriftens hovedformål er at få læseren til at læse interesseret videre i CV’ets næste afsnit. Beskrivelsen af din faglige profil har til opgave at få læseren til at læse interesseret videre i din liste over tidligere jobs – og så fremdeles.

Undersøgelser viser, at CV’et bliver læst først i langt de fleste tilfælde – og måske bevæger vi os langsomt i en retning, hvor den motiverede ansøgning faktisk udfases helt på sigt. Så begynd gerne med at skrive et godt CV, der skærer din faglighed ind til benet, før du eventuelt begynder på en motiveret ansøgning, hvor du typisk kan uddybe hvordan de faglige kompetencer kan bringes i spil i det job, du søger.

Tips til at skrive en god overskrift til dit CV

 • Undgå at bruge en generisk beskrivelse af din faglighed hver gang, du sender dit CV til nogen. Brug så vidt muligt overskriften til allerede at skrive dig lidt ind i det konkrete job.

   

 • Søg gerne inspiration i andres CV. Men vær meget opmærksom på dine unikke styrker. Du kan sikkert finde eksempler på CV’er fra fagprofiler, der minder om din, på nettet. Men forsøg altid at skille dig positivt ud på en måde, der er relevant for stillingen.

   

 • Ring til arbejdsgiveren, inden du vinkler dit CV i retning af det enkelte job. Ofte vil du kunne få afdækket ret præcist, hvilken eller hvilke kompetencer, der vægter allerhøjest i vurderingen af potentielle kandidater. Lyt godt efter – det er ofte meget konkret information, du får ud af en personlig dialog, sammenlignet med mange generiske stillingsopslag.
Tips til at skrive en god overskrift til dit CV
Beskriv din faglige profil

Beskriv din faglige profil

Under overskriften kan du bruge 5-10 linjer på at lave en litterær elevatortale, der folder overskriften yderligere ud. Kunsten er her at fatte sig i korthed. 

Måske har du set Løvens Hule? Overvej, hvor rart det er, når deltagerne giver en kort og ultrapræcis præsentation af deres produkt uden udenomssnak, tøven og slinger. Det er den kommunikative opgave, beskrivelsen af din faglige profil skal løse. Zoom ind på de relevante kvalifikationer og dine værdier – og server dem sammen med din kortfattede motivation.

– Skarpt. Koncist. Relevant.

Forsøg at bygge bro mellem virksomhedens behov og dine egenskaber som fagperson, sandsynliggør matchet og forsøg at bruge det sprog, som også bruges af den virksomhed, du søger job hos. Prioritér og skær fra, så relevansen står så tydeligt, at de ikke kan lade være med at kalde dig til samtale. Og ja – det betyder, at du ikke kan nøjes med at sende det samme CV med den samme generiske bruttobeskrivelse hver gang.

Et eksempel på strukturen i det gode CV

Med mindre at stillingen, du søger, kræver, at du er ultrakreativ, er der næppe nogen grund til at opfinde den dybe tallerken med hensyn til struktur og grafisk opsætning. Det er langt vigtigere, at dit CV er overskueligt og let at navigere i for så mange typer af læsere som muligt. Og ofte er dem, der læser dit CV, det, vi vil kalde for “utålmodige læsere”. Som rekrutteringsbureau arbejder vi naturligvis noget mere i dybden med det materiale, vi modtager. Men for den travle arbejdsgiver, der ofte har alt muligt andet i kalenderen, er det ofte anderledes. Overvej derfor at bruge skarphed og præcision som virkemidler frem for kreative krumspring. 

Når det kommer til at liste nedslag i din erhvervserfaring, er omvendt kronologi det mest foretrukne og rettelig også det mest gængse. Det vil sige, at den stilling, du senest har siddet i, står først på listen.

Det er således oplagt at følge denne klassiske struktur i dit CV:

 • Kontaktoplysninger
 • Billede
 • Stillingsrelevant overskrift
 • Faglig profiltekst: Kvalifikationer, faglige værdier og motivation
 • Relevant erhvervserfaring i omvendt kronologisk rækkefølge
 • Relevant uddannelse i omvendt kronologisk rækkefølge
 • Frivilligt arbejde og/eller tillidshverv
 • Tekniske kompetencer: sprog, it-kundskaber
 • Fritidsaktiviteter
Et eksempel på strukturen i det gode CV

Øvelse gør mester

Du kan sagtens oprette et brutto-CV med alle oplysninger, der er relateret til dit professionelle virke. Men – med fare for, at vi gentager os selv – arbejd altid på at gøre dine oplysninger så relevante for en potentiel arbejdsgiver som muligt. Det betyder måske, at der nogle gange er fordele i at udelade noget i dit CV for at få det til at stå 100 % skarpt i forhold til den pågældende stilling.

Vi ønsker dig alt muligt held og lykke – og god arbejdslyst!

Kontakt os - vi svarer indenfor 24 timer

Man – tor 7:00 – 16:30

Fre 7:00 – 15:30

Adresse Porsborgparken 8C, 9530 Støvring

E-mail nysgerrig@asgaardrecruitment.dk

ER DU BLEVET KONTAKTET PÅ WHATSAPP?

I så fald er det ikke os. Vi oplever for tiden, at mange spørger ind til henvendelser fra en person ved navn Andreas, som udgiver sig for at være ansat hos Asgaard Recruitment. Vedkommende anvender WhatsApp til at komme i kontakt med folk under påskud af at have spændende jobmuligheder.

 

Vi vil gerne understrege, at vedkommende intet har med os at gøre. Henvendelserne er forsøg på svindel, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man blokerer eller anmelder vedkommende – eller andre – hvis man bliver kontaktet. Ligeledes opfordrer vi til, at man undlader at klikke på links, som fremsendes. Asgaard Recruitment bruger ikke Whatsapp som kommunikationsform, og derfor er henvendelser på dette medie ikke seriøse.

 

Heldigvis har mange gennemskuet, at disse beskeder ikke er reelle henvendelser og givet os besked. Vi vil gerne takke alle, som har forsøgt at hjælpe ved at informere os. Det sætter vi stor pris på.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du er blevet kontaktet af en medarbejder ved Asgaard Recruitment, så henviser vi til vores hjemmeside, hvor alle rekrutterings- og searchkonsulenter fremgår af medarbejderoversigten.