Når du skal ansætte den første medarbejder: hos BMA Regnskab

BMA Regnskab den første medarbejder
Er du nysgerrig på, hvordan man kan gribe processen an i ansættelsen af sin første medarbejder? Vi hjalp BMA Regnskab med at løfte rekrutteringen, og du kan blive inspireret lige her.

Del dette indlæg

Hos enkeltmandsvirksomheden BMA Regnskab begyndte opgaverne at overstige Mortens timer i døgnet – det var utvivlsomt tid til at finde den første medarbejder til virksomheden. Men når man har så travlt, hvordan når man så at finde den medarbejder? Og hvordan finder man nu den helt rette? De spørgsmål stod Morten også overfor, og derfor rakte han ud til Asgaard Recruitment.

 

”Min oprindelige plan var, at jeg ville stå for det selv, men jeg ville have jeres sparring og hjælp med at se ansøgningerne an, det juridiske og så videre. Men samtidig så havde jeg travlt, så det var jo lykkelige omstændigheder, at jeg blev nødt til at få mere hjælp til rekrutteringen, og jeg så jo også, hvilken værdi det skabte”.

Morten Andersen, Ejer, BMA Regnskab

Få hjælp til rekrutteringen uden at slippe tøjlerne

Med BMA Regnskab udviklede vi en proces, hvor Morten løbende kunne følge med i kandidatfeltet ved at læse ansøgningerne, så vi hos Asgaard Recruitment, på baggrund af Mortens kommentarer og spørgsmål, kunne screene kandidaterne.

Efter præsentation af hver enkelt, udvalgte Morten kandidater til første samtale, hvor både Morten og vi deltog – ”det hjalp mig en del at have nogen til at styre processen, mens jeg stadig kunne foretage valgene. Hvis jeg selv skulle have gjort det, så var det ikke sikkert, at jeg ville få stillet de rigtige spørgsmål, så der var en række ekstra positive ting, jeg fik med, for eksempel også de her ting som DISC og evnetest som oplæg til samtalerne”, fortæller Morten om rekrutteringsforløbet.

En vigtig sparringspartner, når man kun er sig selv til at træffe valgene

En af vores væsentligste opgaver i samarbejdet med Morten var at agere sparringspartner, så han havde nogle af reflektere processen og valgene med: ”i starten lagde jeg meget vægt på erfaring, men jeg fik min tvivl, for kemien var der ikke helt, og jeg ville gerne ansætte en medarbejder, der var nysgerrig på, hvordan man kan løse opgaver på nye måder. Der var sparringen med Asgaard god, fordi I stillede spørgsmål og bekræftede mig i, at det var det rigtige valg”.

Det betød, at Morten valgte en kandidat, der var den rigtige på den lange bane, og det Morten selv omtaler som ”det smarte valg”. I dag, en måned inde i ansættelsen, er han ikke i tvivl om, at det også var det rigtige valg som den første medarbejder hos BMA Regnskab.

”Det hjalp mig så meget tidsmæssigt, men det var helt bestemt også det værd, fordi det betød, at jeg fik gjort det rigtigt. Jeg kan se, at I har løftet og tiltrukket et bedre kandidatfelt. Og så var det godt med noget sparring på mine opfattelser og input – jeg oplevede, at der blev taget sig tid til det og hvis jeg skal fremhæve noget, så blev det gjort i øjenhøjde, det var helt nede på jorden, og det tillægger jeg en stor værdi. Der er faktisk ikke så meget at sætte en finger på”.

Morten Andersen, Ejer, BMA Regnskab

BMA Regnskab

BMA Regnskab består i dag af stifter og ejer Morten Andersen, der er erfaren og kompetent indenfor alle aspekter af en virksomheds økonomi, samt Malene Vestergaard, som er bogholder og første medarbejder i BMA Regnskab. BMA Regnskab er kendetegnet af en uformel omgangstone og en rådgivning, som er nede på jorden og tager udgangspunkt i kunden og dennes individuelle behov.

Hvis du vil læse mere

Asgaard Recruitment Remote

Remote work og hjemmearbejde 

Hjemmearbejde – pludselig blev det muligt at sidde hjemme i skjorte og underdrenge at arbejde Hjemmearbejde, distancearbejde, fjernarbejde, remote work – der er mange betegnelser

ER DU BLEVET KONTAKTET PÅ WHATSAPP?

I så fald er det ikke os. Vi oplever for tiden, at mange spørger ind til henvendelser fra en person ved navn Andreas, som udgiver sig for at være ansat hos Asgaard Recruitment. Vedkommende anvender WhatsApp til at komme i kontakt med folk under påskud af at have spændende jobmuligheder.

 

Vi vil gerne understrege, at vedkommende intet har med os at gøre. Henvendelserne er forsøg på svindel, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man blokerer eller anmelder vedkommende – eller andre – hvis man bliver kontaktet. Ligeledes opfordrer vi til, at man undlader at klikke på links, som fremsendes. Asgaard Recruitment bruger ikke Whatsapp som kommunikationsform, og derfor er henvendelser på dette medie ikke seriøse.

 

Heldigvis har mange gennemskuet, at disse beskeder ikke er reelle henvendelser og givet os besked. Vi vil gerne takke alle, som har forsøgt at hjælpe ved at informere os. Det sætter vi stor pris på.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du er blevet kontaktet af en medarbejder ved Asgaard Recruitment, så henviser vi til vores hjemmeside, hvor alle rekrutterings- og searchkonsulenter fremgår af medarbejderoversigten.