Find dit drømmejob

Find drømmejob

Del dette indlæg

Hvad kan du gøre for at finde dit drømmejob?

I en verden, der er så fuld af muligheder som vores, kan det nogle gange være svært at vælge den vej, der ubetinget er den mest rigtige. Derfor er der også mange, som ikke har en klar definition af drømmejobbet – selv om de måske ved lidt om, hvilken retning eller i hvilken branche det befinder sig i. 

Det er vi som rekrutteringsbureau meget bevidst om. Derfor vil vi også gerne give dig vores uforbeholdne tip til, hvordan du kan nærme dig en forståelse for, hvad det er, du allerhelst vil. En forståelse, som også kan være enormt værdifuld, hver gang du skal skrive noget ansøgningsmateriale eller promovere dig selv personligt og effektivt til en jobsamtale.

Arbejdsgivere kan ofte godt lide specialister med en skarp profil og noget, der driver dem. Så med den her artikel forsøger vi at klæde dig på at til blive bedre til at visualisere dit drømmejob. For i bedste fald kan det være med til at skabe din karriere og en erhvervsmæssig rejse, som giver dig personlig værdi, tilpas med spændende udfordringer og masser af gode oplevelser.

Hvad går du egentlig og drømmer du om?

På denne side vil vi ikke give dig input til, hvad du bør gøre, når du har set en opslået stilling, der ved første øjekast passer dig perfekt. Det findes der masser af viden om i forvejen. Vi vil i stedet forsøge at give dig nogle redskaber til at få billedet af dit drømmejob til at stå helt skarpt i din bevidsthed. 

Søg efter drømmejobbet med dine faglige talenter som kompas

Bare, fordi du ikke ved, hvilket karrierespor du gerne vil følge, betyder det ikke, at du ikke har et begreb om, hvad du er god til. En god måde at skabe overblik over alle dine professionelle kompetencer er ved at lave en liste med alle dine styrker. Hvis det er svært for dig, kan du eventuelt spørge en ven eller en kollega, som du stoler på. 

Kompetenceafklaring er en effektiv måde at blive inspireret til at få en forestilling om det drømmejob, der er rigtige for dig. For det er svært at forestille sig, at drømmejobbet ikke i en eller anden forstand passer til dit personlige kompetencesæt. Selvfølgelig findes der mange kompetencer, der kan trænes gennem fokus og hårdt arbejde – men lad dine naturlige talenter være en pejlesnor til drømmejobbet; på den måde kan du måske være heldig at finde dig et drømmejob, som rent faktisk har givet dig mere energi i stedet for at dræne dig.

Lad evalueringen af din historik forme fortællingen om dit drømmejob

Måske har du allerede haft forskellige jobs, som kan fungere som inspiration til drømmejobbet – enten til, hvordan det skal være, eller hvordan det ikke skal være. Prøv engang at stille dig selv nogle spørgsmål om hvert enkelt job, du har haft. Hvad var det bedste og dårligste ved den virksomhed, du arbejdede for? Hvad var der af gode og dårlige ting ved at arbejde i den branche, du gjorde dengang? Hvad var de bedste og dårligste egenskaber hos min chef? 

Stil gerne dig selv spørgsmålene i nævnte rækkefølge, da de zoomer mere og mere ind på din mening om det enkelte job. Fortsæt derfor med at spørge; hvad var det mest udfordrende ved at arbejde der? Hvad var min største bedrift i jobbet? Og slutteligt – i hvilke situationer var du mest glad for og stolt af dit arbejde? 

Formuler eventuelt dine overvejelser på skrift. For når du på den måde sætter dig ned og samler dine tanker, kan det være, at du får meget lettere ved at sortere dem eller kategorisere, hvad det er, der tidligere har gjort dig glad eller har givet negative oplevelser i din karriere – gode refleksioner, som også kan give dig en værdifuld selvindsigt, som du kan bruge til at nærme dig en forståelse af drømmejobbet samt en forståelse for, hvor du har det allerbedst.

Det handler om arbejdsglæde gennem dybere mening

Når du skaber en fortælling om et drømmejob, skal du fokusere på det, der gør dig glad. Det betyder, at det ikke nødvendigvis skal være det mest indbringende eller prestigefyldte job i verden. Du bør aldrig gå på kompromis med de værdier, der betyder noget for dig – i den sammenhæng vil løn og prestige ikke være nok til at gøre dig glad i det lange løb. 

Det kan godt være, at du lige nu tænker, at du ikke helt ved, hvad det er, du gerne vil have. Men kan du sætte dig selv op til at reflektere lidt over det og forholde dig til det – eventuelt med andres hjælp – så vil du sandsynligvis også kunne se, at dit drømmejob er inden for rækkevidde. Vi håber i hvert fald, at vi har givet dig nogle fornuftige bud på, hvordan du kommer i gang med den proces, der giver dig mulighed for at se nogle gode veje igennem dit personlige karrierespor.

Kontakt os - vi svarer indenfor 24 timer

Man – tor 7:00 – 16:30

Fre 7:00 – 15:30

Addresse Porsborgparken 8C, 9530 Støvring

Hvis du vil læse mere

Asgaard Recruitment Remote

Remote work og hjemmearbejde 

Hjemmearbejde – pludselig blev det muligt at sidde hjemme i skjorte og underdrenge at arbejde Hjemmearbejde, distancearbejde, fjernarbejde, remote work – der er mange betegnelser

ER DU BLEVET KONTAKTET PÅ WHATSAPP?

I så fald er det ikke os. Vi oplever for tiden, at mange spørger ind til henvendelser fra en person ved navn Andreas, som udgiver sig for at være ansat hos Asgaard Recruitment. Vedkommende anvender WhatsApp til at komme i kontakt med folk under påskud af at have spændende jobmuligheder.

 

Vi vil gerne understrege, at vedkommende intet har med os at gøre. Henvendelserne er forsøg på svindel, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man blokerer eller anmelder vedkommende – eller andre – hvis man bliver kontaktet. Ligeledes opfordrer vi til, at man undlader at klikke på links, som fremsendes. Asgaard Recruitment bruger ikke Whatsapp som kommunikationsform, og derfor er henvendelser på dette medie ikke seriøse.

 

Heldigvis har mange gennemskuet, at disse beskeder ikke er reelle henvendelser og givet os besked. Vi vil gerne takke alle, som har forsøgt at hjælpe ved at informere os. Det sætter vi stor pris på.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du er blevet kontaktet af en medarbejder ved Asgaard Recruitment, så henviser vi til vores hjemmeside, hvor alle rekrutterings- og searchkonsulenter fremgår af medarbejderoversigten.