Kludetæppe-karriere: Større efterspørgsel på fleksibilitet og frihed i arbejdslivet 

Større efterspørgsel på fleksibilitet

Del dette indlæg

Vores arbejdsmarked og arbejdsliv er under udvikling og ombygning.  

Der er noget, der tyder på, at vores prioriteter som mennesker og medarbejdere ændrer sig. Tiden, hvor 8-16 i det samme fuldtidsjob hele livet var lykken, har ændret sig.  

Flere og flere efterspørger eller arbejder allerede på alternative måder, hvor de eksempelvis kombinerer flere forskellige jobs, kombinerer deltidsjob med børnepasning eller har en deltidsansættelse kombineret med projektansættelser eller freelance-opgaver. De sammenstykker på forskellige måder selv deres arbejdsliv – lidt som et kludetæppe.  

Livet har mange faser

Afhængigt af, hvor man er i livet, kan der være forskellige faktorer, der har indflydelse på, hvor meget man kan eller ønsker at arbejde – og på hvilken måde.  

Den klassiske er 30-erne med små børn, hvor flere oplever et behov for at have større fleksibilitet eller mindre arbejde, men det kan også være mange andre omstændigheder, der prikker til ønsket om en alternativ arbejdsform. Det kan være en tidskrævende hobby – måske et ønske om at udfolde sig som kunstner, surfer eller slægtsforsker, måske man er selvstændig og ønsker at supplere indtjeningen med et deltidsjob, eller måske man blot ønsker en mere stille livsstil. 

Kan man være ambitiøs i et deltidsjob?

Vi hører blandt kandidater, at nogle virksomheder ser det at arbejde på deltid som uambitiøst eller uengageret. Men måske det er på tide, at vi begynder at pille lidt ved den opfattelse og får et mere fleksibelt og nuanceret syn på arbejdslivet, og på hvordan medarbejdere arbejder bedst – ikke bare mest.  

Måske er en medarbejder, eller nogen medarbejdere, mere effektive, når de arbejder det timeantal, der passer ind i deres liv. Mon ikke også de er mere tilfredse, effektive og længere på arbejdspladsen end utilfredse medarbejdere? 

Det, at man også har interesser, jobs eller projekter ved siden af, betyder ikke, at man ikke er motiveret for et job. Det kan komplimentere hinanden – endda positivt. Som eksempel kan soloselvstændige have god gavn af et kollegaskab og at være en del af en arbejdsplads, ligesom deres selvstændige karriere kan bidrage til udvikling i den virksomhed, de er ansat i.  

Vent ikke til det hele brænder på

Der er altså god grund til at begynde at stille spørgsmål ved forestillingen om, at alle, eller bestemte stillinger, kræver 37 timer. 

Hvis der mangler hænder i virksomheden, så ser vi ofte, at virksomheder venter til, at stillingen kan bære en fuldtidsstilling.  

Men med den viden vi har om, at mange medarbejdere ønsker fleksibilitet og frihed, så giver det måske god mening at overveje at udbyde en deltidsstilling tidligere i processen? 

På den måde når virksomheden ikke helt derud, hvor det hele brænder på inden ansættelsen finder sted. Og måske man endda udbyder en mere attraktiv stilling, da der er efterspørgsel på disse ”deltids ”-stillinger? 

Har din virksomhed et begyndende behov, men overvejer I, om det nu også er den helt rette tid til at ansætte en ny medarbejder på fuld tid? Så sparrer vi meget gerne med jer om, hvilke muligheder der er for jer. 

Kontakt os - vi svarer indenfor 24 timer

Man – tor 7:00 – 16:30

Fre 7:00 – 15:30

Addresse Porsborgparken 8C, 9530 Støvring

Hvis du vil læse mere

Asgaard Recruitment Remote

Remote work og hjemmearbejde 

Hjemmearbejde – pludselig blev det muligt at sidde hjemme i skjorte og underdrenge at arbejde Hjemmearbejde, distancearbejde, fjernarbejde, remote work – der er mange betegnelser