Samtale ikon
At der er meget at holde styr på i rekrutteringsprocessen er ingen nyhed. Men indimellem annoncering, screening og samtaler, husker du så at se efter de små tegn?

Del dette indlæg

Fanger du de små tegn?

At der er meget at holde styr på i rekrutteringsprocessen er ingen nyhed. Men indimellem annoncering, screening og samtaler, husker du så at se efter de små tegn? 

De fleste ved, at der gemmer sig vigtige informationer i kandidatens CV og ansøgning. Og at samtalen er en god mulighed for at lære kandidaten bedre at kende. Måske bliver der smidt en personprofil oveni hatten for at gøre kendskabet til kandidaten mere dybdegående. 

Ikon mand

Men hvad med alt det indimellem?

Ofte oplever vi, at den adfærd som kandidaten udviser mellem samtalerne er med til at understøtte vores viden om vedkommende. At han eller hun er struktureret og har fokus på detaljerne. Ser alle fejlene. Eller er helt usædvanlig god til at skabe og bibeholde stærke relationer. Eller måske bare vildt engageret og nysgerrig og ikke bange for at følge op. Og andre gange gør den det modsatte. Uanset hvad, er der tale om vigtig viden, som du bør inddrage i din vurdering af, om kandidaten er den rette til stillingen og din virksomhed. 

Og har du ikke tid eller overskud til at lægge mærke til alle de små tegn? Hey, det forstår vi godt. Og det kræver faktisk også lidt træning og en hel del erfaring. Dén har vi. Så hvorfor ikke lade os hjælpe dig? Kontakt os. 

De er ikke til at komme udenom -  

De små tegn. De tegn kandidaterne giver dig mellem samtalerne, som er med til at fortælle dig, om du har fat i den rette. 

 Én ting er den historie, som kandidaten selv fortæller dig. Gennem sit CV, sin ansøgning og – senere – jobsamtalen. Noget andet er, hvad kandidaten indirekte fortæller dig i løbet af hele rekrutteringsprocessen. Gennem sin adfærd. 

 Lad mig give nogle eksempler. Når vi leder efter sælgere, ser vi efter om kandidaten er åben, nysgerrig og proaktiv, og om han i løbet af kort tid får skabt en god relation til os og til virksomheden. Og så er der controlleren – er hun lige præcis så detaljeorienteret og struktureret, som hun skriver i sin ansøgning? Overholder hun deadlines og har hun researchet virksomhedens regnskaber på forhånd? Det kunne også være de nyuddannede. Sælger de sig i deres ansøgning på deres drive og engagement? Så ringer de selvfølgelig inden de sender deres CV af sted – ikke blot for at kaste lidt konfetti for sig selv, men også for at stille et par (velovervejede) spørgsmål til stillingen. 

 Med andre ord – se efter det, kandidaterne gør, fordi de ikke kan lade være. Ikke det de gør, fordi det er det, de tror, du vil have. Og ja, ovenstående kan måske lyde lidt stereotypt. Men du fanger pointen, ikke? 

 

Samtale Asgaard Recruitment
Kontakt os - vi svarer indenfor 24 timer

Man – tor 7:00 – 16:30

Fre 7:00 – 15:30

Addresse Porsborgparken 8C, 9530 Støvring

Hvis du vil læse mere

Asgaard Recruitment Remote

Remote work og hjemmearbejde 

Hjemmearbejde – pludselig blev det muligt at sidde hjemme i skjorte og underdrenge at arbejde Hjemmearbejde, distancearbejde, fjernarbejde, remote work – der er mange betegnelser

ER DU BLEVET KONTAKTET PÅ WHATSAPP?

I så fald er det ikke os. Vi oplever for tiden, at mange spørger ind til henvendelser fra en person ved navn Andreas, som udgiver sig for at være ansat hos Asgaard Recruitment. Vedkommende anvender WhatsApp til at komme i kontakt med folk under påskud af at have spændende jobmuligheder.

 

Vi vil gerne understrege, at vedkommende intet har med os at gøre. Henvendelserne er forsøg på svindel, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man blokerer eller anmelder vedkommende – eller andre – hvis man bliver kontaktet. Ligeledes opfordrer vi til, at man undlader at klikke på links, som fremsendes. Asgaard Recruitment bruger ikke Whatsapp som kommunikationsform, og derfor er henvendelser på dette medie ikke seriøse.

 

Heldigvis har mange gennemskuet, at disse beskeder ikke er reelle henvendelser og givet os besked. Vi vil gerne takke alle, som har forsøgt at hjælpe ved at informere os. Det sætter vi stor pris på.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du er blevet kontaktet af en medarbejder ved Asgaard Recruitment, så henviser vi til vores hjemmeside, hvor alle rekrutterings- og searchkonsulenter fremgår af medarbejderoversigten.