Udnytter du dine toptalenter i dit arbejde? TT38 hjælper dig på vej

Asgaard Recruitment samtale TT38
Bruger du dine toptalenter i dit arbejde? Er du i tvivl om, hvordan du kommer til at arbejde (mere) med dine talenter? Du er ikke den eneste og svaret kan være så simpelt som: TT-38. Vi har snakket med Anders Gottlieb om, hvordan han bruger TT-38 i sin faglige og personlige udvikling. Og vi deler svarene med dig, lige her.

Del dette indlæg

Tænker du: TT38, hvad er nu det for noget? Så kan du blive meget klogere lige her, hvor vores TT38-ekspert sætter dig godt ind i talenttesten og dens muligheder.

Hvorfor du skal arbejde med din talentprofil

Anders Gottlieb stod ved en karrieremæssig skillevej – med muligheder for at vælge, hvad skal der ske nu? Det gjorde ham nysgerrig på, hvordan han kunne arbejde aktivt med sin fagpersonlighed:

“Man tilpasser sig jo de behov, ens arbejde kræver, og hvis man ikke tænker over, hvad man ellers er god til, så bliver det meget ofte de opgaver, man ser sig selv som god til”.

Netop dette ville Anders gøre op med, så han i stedet for at tære på depoterne, løser opgaver i tråd med hans talenter – og dermed opgaver, som giver ham energi.

“Alene det, at du bliver bevidst om dine talenter, kan have en værdi, for så ved du, hvad du skal vende tilbage til, når du er færdig med de opgaver, du tilpasser din adfærd til”, forklarer Anders.

Med en god portion ledererfaring er fagpersonlig udvikling ikke uvant for Anders, mere nyt er det at sætte sin egen udvikling i centrum: ”som leder er fokus ofte på at udvikle andre – hvordan jeg kan spille dem gode – men ikke hvordan jeg spiller mig selv god. Derfor ser jeg det som leder også som et stærkt værktøj til at lede og udvikle teamet”.

På baggrund af talenttesten får du en grundig gennemgang af din talentprofil, hvor vi indgår i fælles dialog om dine talenter, og hvordan du ser dem i hverdagen og kan arbejde med dem. Det var også den proces, vi gennemgik med Anders, og det er med udgangspunkt i den viden, at han iscenesætter sin udvikling.

Hvordan kan du skabe værdifuld udvikling med udgangspunkt i dine talenter?

Men Anders har ikke kun tænkt sig at arbejde med sine talenter personligt. De vil også komme i spil, når han i sit fremtidige drømmejob, skal lede, udvikle og være en del af et stærkt team.

“Vi kan se på hele samarbejdet, og hvordan vi supplerer hinanden. Hvor kan teamet gå ind og hjælpe mig, og hvor kan jeg hjælpe dem? Jeg er måske god til at starte projekter, og så er der måske en, der er bedre til at samle dem op”.

Giver det netop ikke mening, at du gør mest af det, du er god til, og mindre af det, du er mindre god til? Det synes vi, i hvert fald når en anden på dit team er bedre.

“Jeg vil bruge TT38 til selvudvikling og selvevaluering: brugte jeg de talenter, jeg har? Lod jeg andre komme ind der, hvor jeg ikke er så stærk? Jeg synes, at det er et rigtig godt værktøj til at tænke over ens egen adfærd og udvikling. Profilen er noget, jeg skal hive frem og tænke, den her situation, hvad gik godt og skidt, er der noget, jeg kan lære noget af”.

Sådan siger Anders om, hvordan han vil holde udviklingen i hævd både proaktivt og reaktivt.

Åh nej, ikke endnu en test – eller hvad?

Ja, TT38 er en test, men det er ikke en af dine sædvanlige personlighedstests:

“Jeg har før prøvet at få taget tests både i forbindelse med jobsøgning og som udvikling i et fast arbejde, men TT38 var mere åben, end de andre jeg har prøvet. De andre tests kommer ofte med en meget stereotyp beskrivelse af, hvordan du er som person – der kunne jeg godt lide, at fordi TT38 er relativ åben i fortolkning, bliver du ikke påduttet en eller anden profil eller stereotyp. Det er ikke dig, men mere de talenter, der udgør dig, der er i fokus, og så kan du selv gå ind og evaluere og vurdere, hvordan du vil arbejde med dem. Testen sætter gang i flere tanker, end er det mig eller ikke mig”.

Har du samme lyst til at arbejde med det, du er god til?

Og lyst til at dine kolleger arbejder med det, de er bedst til?

Så lad os hjælpe dig i gang ved at gennemgå din talentprofil, ligesom vi har hjulpet Anders.

Det første du skal gøre?

Anders Gottlieb Boldsen

Hvis du vil læse mere

Find dit drømmejob

Find dit drømmejob

Hvad kan du gøre for at finde dit drømmejob? I en verden, der er så fuld af muligheder som vores, kan det nogle gange være