5 gode råd til LinkedIn

Gode råd til LinkedIn

Del dette indlæg

Som rekrutteringsbureau ser vi dagligt et hav af LinkedIn-profiler, når vi matcher virksomheder og kandidater. Kendetegnet for de fleste profiler er, at de ved hjælp af små greb kan optimeres, så man øger chancen for at blive set af rekrutteringskonsulenter som os. I dette blogindlæg giver vi dig 5 gode råd til, hvordan du optimerer din LinkedIn-profil 

Kend dit brand

LinkedIn er verdens største faglige netværk med over 774 mio. medlemmer. Når du skal lave en LinkedIn-profil, er det vigtigt, at du skiller dig ud og brander dig selv, så du bliver set. Det kan du gøre på mange forskellige måder, men overordnet set handler det om, at du kigger fremad og tænker på, hvad du gerne vil i fremtiden. Mange har en tendens til at hænge sig i CV’et og kun beskrive alt det, man har lavet. Det er ligeså vigtigt at sætte ord på, hvad du drømmer om og gerne vil lave i fremtiden.  

Råd 1: Lav en fængende LinkedIn-overskrift

Overskriften er det første, man læser på din LinkedIn-profil, og den er afgørende for, om folk læser videre. Den fungerer som en slags salgstale for dig som profil over for en potentiel arbejdsgiver. Det er derfor vigtigt at lægge en del energi i overskriften.  

 En god overskrift er en sætning, der viser, hvem du er både personligt og fagligt. Overskriften er med til at brande dig overfor arbejdsgivere. Den skal vise, hvilket job og hvilken stilling du ser dig selv i. Ved at gøre det tydeligt allerede i overskriften, er der større chance for, at du bliver fundet af et rekrutteringsbureau eller arbejdsgiveren selv.   

Råd 2: Jo mere tekst, jo bedre

LinkedIn giver dig muligheden for at skrive en masse tekst på din profil, og her er vores råd, at du udnytter den mulighed. Sørg for at skrive noget alle de steder, du kan. Det er vigtigt at få beskrevet, hvad du har arbejdet med indtil nu, hvilke opgaver du konkret har løst, og hvor du ser dig selv i fremtiden.  

 Ordene, du bruger i teksterne på din profil, fungerer som nøgleord, der øger sandsynligheden for, at du bliver set – og at du bliver søgt frem i den rette sammenhæng. Derfor er det også vigtigt, at de ord, du bruger, ikke er for snævre eller specifikke.   

Råd 3: Forklar huller i dit CV

Huller i CV’et er noget af det, der springer os i øjnene, når vi tjekker profiler på LinkedIn. Når man forsøger at regne ud, hvorfor der er et hul i CV’et, gætter man automatisk på det værste. Og i de fleste tilfælde er der en rigtig god årsag til, hvorfor der er et hul.  

Derfor er vores råd, at du ikke bare lader som ingenting, men at du med en enkel sætning forklarer, hvorfor du har et hul. Det kan være, du har været på barsel, har haft et kort vikariat eller været ude at rejse jorden rundt. På den måde undgår du gætterier, der ofte er helt forkerte, og du gør din profil overskuelig og ikke mindst gennemskuelig for sådan nogle som os.  

Råd 4: Opdater din profil

For at fremstå professionel og give et godt helhedsindtryk af dig er det vigtigt, at du har opdateret din profil. Selvom det kan virke en smule ligegyldigt at gå alle detaljer igennem, er det i sidste ende vigtigt. Hvis du eksempelvis er flyttet, og har glemt at skifte lokation, vil du ikke blive søgt frem i dit nuværende område – men i det gamle. Derudover er det vigtigt, at du har et opdateret profilbillede, der ikke er ti år gammel. Husk desuden at opdatere dine kontaktoplysninger, dit CV og ikke mindst dit coverbillede. Det er alt sammen med til at brande dig som kandidat og med til at øge chancen for, at du lander drømmejobbet.  

Råd 5: Slå funktion til, så du er synlig for rekrutteringskonsulenter

LinkedIn giver dig muligheden for aktivt at vælge, at du vil ses af rekrutteringskonsulenter som os. Alt du skal gøre er at aktivere funktion #OpenToWork. Funktionen ligger på din profil under introen og kan ved et enkelt klik aktiveres.  

 Det er vigtigt at bemærke, at du ikke nødvendigvis behøver at være aktivt jobsøgende for at have den slået til. Vi anbefaler faktisk, at du har den slået til, hvis du blot er åben overfor at høre om andre muligheder. Det fremgår nemlig ikke nogle steder på din profil, og det vil kun kunne ses af netop rekrutteringskonsulenter.  

 Er du aktivt jobsøgende, eller er du bare nysgerrig på vores kommende stillinger, kan du skrive dig op i vores jobagent eller sende dit CV til os, så kontakter vi dig, hvis vi ser et potentielt match.    

Hvis du vil læse mere

Asgaard Recruitment Remote

Remote work og hjemmearbejde 

Hjemmearbejde – pludselig blev det muligt at sidde hjemme i skjorte og underdrenge at arbejde Hjemmearbejde, distancearbejde, fjernarbejde, remote work – der er mange betegnelser