Case

Ballard Power Systems Europe – Kvalitetschef

QA Case Ballard
QA ballard

Del denne case

Casebeskrivelse

Af Ballard Power Systems Europe fik vi til opgave at rekruttere deres nye kvalitetschef. Vi skulle finde en profil med ekstrem høj faglighed, en for hvem ISO 9001, IRIS, IATF/TS 16949 og ISO 14001 var daglig tale. Og det skulle tilmed være en kandidat, der havde den rette erfaring til at lede udvikling, implementering og optimering af forretningsgange og sikre kontinuerlig udvikling af virksomhedens management system. 

Udfordring

Ballard søgte en ingeniør, gerne fra automotive-branchen, velbevandret i en række certificeringer og standarder og med en hel del erfaring. Kandidaten skulle overtage et team af højtuddannede og erfarne kvalitetsfolk, og det var tydeligt, at Ballard havde en række ønsker til kandidatens ledelsesstil. De ønskede sig en kandidat med en blød ledelsesstil men også en med pondus. Den nye kvalitetschef skulle agere på alle niveauer i organisationen, hvilket betød, at man både skulle evne at begå sig som en del af ledelseslaget, men at man også formåede at formidle og implementere nye standarter i produktionen.  

Derudover skulle kandidaten trives i en virksomhed i stor udvikling, med de udfordringer det bringer med sig. Ligesom det, at Ballard er en international virksomhed med hovedkontor i Canada, krævede fleksibilitet ift. rejseaktivitet og arbejdstider. 

På trods af de mange krav viste det sig, at vi her, godt hjulpet på vej af en populær branche inden for grøn energi, udbød en ekstrem attraktiv stilling.  

Løsning

Efter en grundig searchfase fandt vi frem til et bredt felt af mulige kandidater. Det var et felt med mange tunge profiler, og derfor stod vi nu overfor et omfattende screeningsarbejde. Vores opgave blev her at få afdækket, hvorvidt kandidaterne var kvalificerede til og i høj grad også ville kunne trives i den opstartsfase, som Ballard er i. Og netop den kendsgerning, at det var en virksomhed i stor udvikling, vi rekrutterede til, indskrænkede faktisk kandidatfeltet betydeligt. For selvom feltet var stort, så kræver det sin mand eller kvinde, at kunne lede og navigere i den kultur og den ’uorden’, der hersker i en virksomhed i så rivende en udvikling. 

Således kunne vi, med et indskrænket – men dog stadig stærkt felt – gå videre med de mere dybdegående samtaler. Og da kandidaterne hovedsageligt allerede var i høje stillinger, måtte vi være fleksible, så mange af disse samtaler blev afholdt på skæve tidspunkter men med tungen lige i munden.   

Det var nemlig tydeligt, at vi her havde med en faggruppe at gøre, der havde mange krav og forventninger til deres arbejdsplads, kollegaer og opgaver. Det betød, at vi modtog mange både komplekse og tekniske spørgsmål, som vi, med hjælp fra vores samarbejdspartnere hos Ballard, fik svaret fyldestgørende på, så kandidaterne fik et stærkt grundlag at træffe deres beslutning ud fra.  

Jacob, der endte med at besætte stillingen som kvalitetschef, var en kandidat, som vi havde udfordret Ballard med, for faktisk havde han ikke direkte ledelseserfaring, og han var derfor ikke – på papiret – et mesterligt match. Alligevel vurderede vi, at han havde kvaliteter, kvalifikationer og en passende personlighed til jobbet.  

Det gjorde Ballard heldigvis også. Men for at gå en sidste runde og være helt sikre på, at Jacob var det helt rigtige match, valgte vi at hive en talenttest op af værktøjskassen – uden beregning naturligvis – hvilket resulterede i en supergod sidste samtale, hvor Jacob blev trykket lidt ekstra på maven, og hvor Ballard fik ro i deres.  

Efterfølgende brugte vi talenttesten til at klæde Jacob godt på til hans kommende stilling. Vi tilbød nemlig at gennemgå testens resultater, sammenholdt med hans kommende opgaver, sammen med ham. På den måde kunne Jacob fra start være skarp på hans forcer, men også være forberedt på, hvor hans udfordringer i jobbet ville ligge.  

Ballard er en af de virksomheder, som vi i Asgaard Recruitment efterhånden kender rigtig godt. En ven af huset – om man vil. Vi har været så heldige at være med til at ansætte mange af deres medarbejdere i flere forskellige funktioner og afdelinger, og derfor har vi også opnået en stor forståelighed for ledelsesstile og arbejdsgange i de enkelte afdelinger. Og med den fart, der er på deres udvikling, ser vi frem til, hvad den næste nye ansættelse bliver. Vi håber, at vi igen får lov at være med. 

Ballard Power Systems White

Ballard Power Systems Europe

Den canadiske Ballard-koncern er en international virksomhed, som leverer løsninger baseret på brændselscelleteknologi. Ballard Power Systems Europe, der er en udspringer fra Dantherm i Skive, har i dag hovedsæde Hobro og beskæftiger på europæisk plan 180 medarbejdere fra 17 forskellige nationaliteter.

Ballard Power Systems Europe har siden 2019 gennemgået en transformation, hvor virksomheden bevæger dig fra at være en udviklingsvirksomhed til også at indeholde produktion. Ballard Power Systems Europes formål er så ledes i dag udvikling, produktion, salg og servicering af produkter, som anvender brændselscelleteknologi og dermed beslægtet virksomhed.

Størrelse

100-249 ansatte

Branche

Fagområde

Produktion

Geografi

Nordjylland
"Jeg har været igennem et rekrutteringsforløb til en lederstilling. Jeg har igennem hele processen fra første kontakt via LinkedIn til afsluttende samtale oplevet et professionelt forløb, hvor der er vægt på værdier, som ordentlighed, grundighed og overholde aftaler. Under forløbet fik jeg mulighed for at få indflydelse på samtaletider i respekt for mit nuværende job. Op til samtalen blev der fortaget en Disc profil samt en TT38 test. Asgaard tog efterfølgende tid til at give feedback på TT38 testen. Som kandidat, kan jeg anbefale Asgaard Recruitment."
Jacob Winther
QA Manager
Steffen Pretzmann

Kontaktperson

Steffen Pretzmann
CO-OWNER
Telefonnr.: 22479146
Mail: sp@asgaardrecruitment.dk