Case

Inwido Denmark – Regnskabschef

Inwido regnskabschef case
Inwido Denmark

Del denne case

Casebeskrivelse

Inwido Denmark – en case om hvordan vi fandt en kompleks profil til en kompleks organisation 

Af Inwido fik vi til opgave at rekruttere en ny regnskabschef til deres Shared Service Center. Vi skulle finde en profil, der både kunne varetage bogholderi- og regnskabsfunktionen, men som også skulle have en controlling-funktion ud i de mange enkelte forretningsenheder, der er en del af Inwido.  

Inwido, der har oplevet stor vækst og udvikling de seneste år, valgte at bruge deres ressourcer på at fortsætte fremgangen og overlod rekrutteringsopgaven til os. 

Udfordring

Vores opgave var at finde en cand.merc.aud. til en mere kompleks stillingbetegnelse end normalt for denne branche. Ofte er økonomistillinger enten koncentreret om drift eller udvikling. Her var det en kombination.  

På Inwidos ønskeliste stod der; en kandidat med høj faglighed, stærke lederevner og en der kunne stå i spidsen for forandringer og implementering af mere ensartede, automatiserede og optimerede processer på tværs af de danske brands. Og qua den sammensatte struktur, var det særligt centralt, at vi fandt frem til en kandidat, der befandt sig godt med en stor berøringsflade og en, der kunne balancere mellem respekten for forskellige arbejdsgange og modet og evnen til at implementere ændringer.  

Hvad der også blev synligt for os under vores research var, at det team, som vi rekrutterede ny leder til, havde været igennem en omskiftelig periode. Det understregede vigtigheden af at finde den helt rigtige kandidat, der kunne bringe ro, tryghed og struktur med sig. Og vigtigt var det selvsagt også, at vi fandt en kandidat, for hvem de her udfordringer var attraktive arbejdsopgaver.  

Løsning

Allerede fra starten stod det klart for os, at det, der blev vores centrale opgave i denne rekruttering, var at formidle kompleksiteten af organisationen Inwido, hvor mange primært kun kender til deres underbrands og ikke den samlede organisation. Det betød, at vi satte ekstra ressourcer af til den indledende research med interview af både HR, CFO og en række medarbejdere fra flere af de forskellige underbrands. 

Herefter satte vi os til tasterne og udformede en klar stillingsbetegnelse og –annonce, som kunne danne grundlag for vores søgning. Og vores søgning bar frugt. Efter en forholdsvis kort search-fase, stod vi med et skarpt felt, der fagligt passede til stillingen. Kandidaterne valgte vi at lade gennemgå en adfærdstest (DISC), og så prioriterede vi ekstra tid til at forklare og gennemgå organisationsstrukturen, så vi var sikre på, at kandidaterne var klædt på til at tilvælge hele Inwido.  

Med et felt, der nu var bekendt med strukturen, blev næste step at skrue spørgsmål sammen og fintune menneskekender-metoderne, så vi kunne finde den helt perfekte profil. Vi skulle finde netop ham/hende, som ville trives i, og som anså, Inwidos effektivisering og det omfattende ledelsesmæssige arbejde, som spændende og udfordrende arbejdsopgaver.  

Og netop sådan en profil fandt vi i Michael, som endte med at blive ansat som Inwidos nye regnskabschef. Ikke alene er han fagligt spot on som både cand.merc.aud. og revisor, i bagagen har han også ledererfaring og tilmed fra en virksomhed, hvor han havde overtaget et team, hvor han med sit rolige og ordentlige gemyt havde formået at skabe stabilitet.   

Michael kom vi for øvrigt i kontakt med, efter at han havde reageret på et LinkedIn-opslag, vi havde postet om stillingen. Og efterfølgende har vi selvfølgelig talt med både Michael og Inwido, og der er ingen tvivl, hverken hos ham eller Inwido; han er det helt rigtige match til stillingen.   

Inwido Denmark

Inwido Denmark

Inwido er en af Europas største vindueskoncerner.

I 2021 omsatte Inwido for 7,7 milliarder SEK, og koncernen beskæftiger i alt ca. 4.600 medarbejdere og har virksomheder i 11 lande.

De danske virksomheder i Inwido-koncernen tæller Outline Vinduer, Bøjsø Døre & Vinduer, Frovin Vinduer & Døre, KPK Døre & Vinduer og Outrup Vinduer & Døre. Sammen har de valgt at samle en række funktioner i et fælles Shared Service Center.

Shared Service Center (SSC) fungerer som en servicefunktion til de danske virksomheder i Inwido-koncernen og omfatter Finance, HR-, IT- og udviklingsafdeling.

Størrelse

10-49 ansatte

Branche

Fagområde

Produktion

Geografi

Nordjylland
"Vi har I Inwido Denmark A/S anvendt Asgaard Recruitment v/Steffen Pretzmann til ansættelse af regnskabschef i vores finansielle shared service center. Processen med Asgaard Recruitment har været kompetent og professionel fra start til slut. Rigtig god indledende dialog om krav til kandidater og rollebeskrivelse. Herefter fin proces med kandidatpræsentation og efterfølgende fælles interview runde. Vi er løbende blev holdt orienteret om fremdriften i processen ved ugentlige opdateringer, hvilket virker godt. Vi fik ansat en rigtig god kandidat og et stykke tid efter ansættelsen har Asgaard Recruitment fulgt op både med undertegnede og kandidaten om alt har levet op til forventningerne, hvilket fra begge parter er blevet bekræftet. I et presset jobmarked en super god oplevelse af samarbejdet med Asgaard Recruitment, som til fulde levede op til vore forventninger."
Bjarne Vognsen
Økonomidirektør
Steffen Pretzmann

Kontaktperson

Steffen Pretzmann
Co-Owner
Telefonnr.: 22479146
Mail: sp@asgaardrecruitment.dk