Case

WEXO – COO

Wexo Case
WEXO

Del denne case

Casebeskrivelse

WEXO henvendte sig til os i forbindelse med, at de manglede en erfaren COO, som skulle være med til at understøtte virksomhedens vækst og ambitioner. COO’en ville få ledelsesansvar for cirka 35 medarbejdere med forskellige fagligheder og skulle i det daglige beskæftige sig med opgaver inden for både drift, ledelse og HR. Det skulle derfor være en person, som både var handlingsorienteret og pragmatisk, og som kunne skabe gensidig tillid og relationer på tværs af de mange berøringsflader, som vedkommende ville komme i kontakt med.

Udfordring

WEXO er et konsulenthus, hvor 80 procent af medarbejderne er udviklere, og de rekrutterer selv til den type stillinger, men når det kommer til en stilling som COO, som sjældent bliver slået op, så er det mere ukendt farvand. Derfor mente direktør og stifter af WEXO, Tommy Frøkjær, at de havde brug for hjælp fra en rekrutteringsvirksomhed, som ikke kun ville salget i den ene løsning, men som han kunne se som en langsigtet løsning. Det fandt han i Asgaard Recruitment, personificeret i Jens Maagaard.

Der ventede en spændende opgave for den nye COO, som ville få hænderne fulde. Blandt opgaverne var nemlig, at der skulle skabes en klar plan og proces for onboarding og trivsel af nye og eksisterende medarbejdere, ligesom der også ville være opgaver relateret til strukturændringer i forbindelse med salg og projekter. Der skulle bl.a. også skabes en platform for virksomheden, således den kunne bære at have 100 medarbejdere ansat, hvilket var et strategisk mål. I en virksomhed som har vækstet med cirka 25 % på medarbejdersiden årligt skulle der derfor findes en person med et højt fagligt niveau, og en som samtidig besad en stor portion pondus og gennemslagskraft.

Løsning

Vi tog teten på hele processen fra start og sørgede i researchfasen for en grundig afdækning af behov og succeskriterier. Det involverede blandt andet medarbejderinterviews med flere medarbejdere, som organisatorisk ville være både over og under den nye COO, dvs. både partnere, udviklere og projektledere. På den måde fik vi indblik i, hvad COO’en ville blive mødt med i forhold til forventninger fra medarbejdernes side.

Da COO’en skulle stå for den daglige drift og have et stort fokus på medarbejderne, arbejdede vi ud fra den plan, at vedkommende skulle have erfaring fra en COO-, driftsleder- eller HR-stilling, men da det samtidig var en nyoprettet stilling, var der også god diversitet på kandidatfeltet i forhold til erfaring og stillingsbetegnelser. Som rekrutteringsvirksomhed gavner det åbenlyst processen, når man arbejder med en virksomhed, som man deler værdier med, og som i øvrigt er anerkendt og har et godt renommé. Sammen med en skarp annonce og en professionelt produceret video gav det nemlig et godt felt af ansøgere, og når vi tilføjede kandidater, som vi selv aktiverede ved at prikke dem, endte vi med et rigtig stærkt felt.

Med mange kandidater følger også mange samtaler, og det tog vi os tid til i fællesskab. Tommy prioriterede at møde kandidaterne, og derfor endte han med at sidde til samtale med seks håbefulde ansøgere. I sidste ende blev det Kent Frederiksen, som blev tilbudt stillingen, efter at vi havde prikket ham. Kent kom med flere års ledelseserfaring, god teknisk forståelse og den rette personlighed, og derfor var han det rigtige match.

Siden ansættelsen har vi desuden holdt opfølgningsmøder med både COO’en og WEXO for at sikre, at ansættelsen er kommet godt fra start for både WEXO og den nye COO. For os er det en naturlighed, men for Tommy og WEXO har også dette været en positiv overraskelse, som de ikke har oplevet fra tidligere rekrutteringssamarbejder.

WEXO Logo

WEXO A/S

WEXO A/S er et ambitiøst konsulenthus med afdelinger i Aalborg, Aarhus og København og speciale i udvikling af e-handelsløsninger. WEXO hjælper danske B2B og B2C-virksomheder med at udvikle webshops, der vækster den danske e-handel og hjælper med at effektivisere arbejdsopgaver gennem teknologi og automatisering. De stræber efter et højt fagligt niveau, vægter stærke relationer – og så elsker de E-commerce.
WEXO består af 50+ ansvarlige og dedikerede medarbejdere, som alle brænder for deres respektive felt. Den faglige stolthed er i højsædet, og WEXO’s ambition er i fremtiden at være det foretrukne valg for både kunder og medarbejdere.
Virksomheden har en årlig vækst på 25 % og har blandt andet leveret løsninger til virksomheder som Sport24, Blockbuster, Sofacompany, Garant og mange flere.

Størrelse

50-99 ansatte

Branche

Fagområde

E-Handel

Geografi

Nordjylland
"Allerede i mit første møde med Jens, fik jeg et godt indtryk af ham og Asgaard. Han er meget jysk. Han er meget rolig og meget spørgende. Hans tilgang indgyder noget kompetence og noget omtanke, som gjorde, at jeg følte, at han havde en reel interesse i at forstå, hvem vi er, og hvad vi gerne vil. Jeg oplevede en involvering fra jeres side, som gik ud over selve opgaven, og hos WEXO kan vi godt lide folk, der kan lide deres arbejde og det, de laver. Det giver både faglighed og faglig stolthed. Med Jens kunne man tydeligt mærke, at der var dybde i samarbejdet, og derfor er det også et langsigtet samarbejde. Vi kommer ikke til at gå til andre næste gang, vi får brug denne service. Så går vi til Asgaard."
Tommy Frøkjær
CEO og stifter af WEXO
Jens Maagaard

Kontaktperson

Jens Nicolaj Maagaard
Co-Owner
Telefonnr.: 30948481
Mail: jnm@asgaardrecruitment.dk