Case

Staermose – HR-ansvarlig

Staermose case

Del denne case

Casebeskrivelse

Staermose Industry har oplevet stor vækst, siden direktør John Stærmose startede i virksomheden i 2008. Visionerne for fremtiden er ambitiøse, og fordi fremtiden også kommer til at betyde vækst på medarbejdersiden, ønskede virksomheden at styrke den interne struktur med en HR-ansvarlig, som kunne skabe rammerne for øget fastholdelse, medarbejdertrivsel og udvikling. Den HR-ansvarlige ville indgå i et tæt samarbejde med virksomhedens direktør og øvrige ledere og byde på en bred vifte af spændende opgaver. Kerneopgaven ville være at sikre virksomheden som en attraktiv arbejdsplads, og arbejdsopgaverne ville derfor blandt andet kræve øget indsats på virksomhedens interne kommunikation. De søgte derforen empatisk medarbejder, som kunne formå at have fingeren på pulsen med alle ansatte, og samtidig skulle vedkommende være en dygtig kommunikator med kompetencer til at nå ud til alle led i virksomheden – herunder produktion, ledelse og administration.

Udfordring

Staermose Industry bestræber sig altid på at udvikle sig og forbedre de interne processer. Det gør de blandt andet ved at investere i digitalisering, hvor den HR-ansvarlige også ville komme til at arbejde med implementering af et HRM-system til at sikre en stærk HR-værdikæde. Stillingen ville indebære et stort ansvar, og det var derfor vigtigt med en ansvarsbevidst, udviklingsorienteret og selvstændig person.

Stillingen som HR-ansvarlig var nyoprettet, da virksomheden ikke tidligere havde haft en egentlig HR-funktion. Derfor var det vigtigt for direktør John Stærmose at finde en rekrutteringspartner, som han trygt kunne betro ansvaret for at finde den rette kandidat til stillingen, men som samtidigt ville holde ham løbende opdateret om processen og involvere ham, når det var nødvendigt. Gennem sit netværk fandt han frem til det rette match i Asgaard Recruitment.

Løsning

Som altid påbegyndte vi rekrutteringsprocessen ved at besøge Staermose Industry for at få en dyb forståelse for virksomheden, deres behov og de ansatte. Da den HR-ansvarlige skulle arbejde tæt sammen med direktøren, var det især vigtigt, at der var et match mellem de to – både fagligt og personligt. Samtidig var det vigtigt at få kendskab til virksomhedens forskellige afdelinger og medarbejdere for at få en forståelse for virksomhedens værdier og kultur, som det bliver oplevet af medarbejderne. Dette var især vigtig information i forbindelse med samtaler med kandidaterne.

Vi skrev et effektivt stillingsopslag, og med en attraktiv virksomhed som Staermose Industry resulterede det i sig selv i adskillige ansøgere. Derudover prikkede vi til mulige kandidater, som ikke aktivt søgte stillingen. Staermose Industry har en god tilgang til deres medarbejdere, som nyder stor frihed og fleksibilitet til at planlægge deres egen arbejdsdage. Derfor fik vi rigtig mange ansøgere, som fandt virksomhedens værdisæt yderst tiltalende. Da det samtidig var et spændende opgavesæt, stod vi derfor med et rigtig stærkt kandidatfelt. Efter nogle gode samtaler med John Stærmose og virksomhedens ledelse gik stillingen til Tine Westergaard Clausen, der med sine mange års erfaring som HR Business Partner i forskellige produktionsvirksomheder ved, hvad det vil kræve at opbygge en virksomheds HR-funktion. Tine er især drevet af at skabe udvikling, hvilket hun får rig mulighed for at udfolde hos Staermose Industry. Med virksomhedens store potentiale og Tines ekspertise er der gode forudsætninger for at skabe en succesvirksomhed med en stærk lokal forankring.

Staermose logo

Staermose Industry A/S

Staermose Industry A/S er en veletableret produktionsvirksomhed med speciale i pladebearbejdning, laserskæring, stålkonstruktioner samt isoleringskabinetter og fungerer som underleverandør til maskinproducenter, metalindustrien og byggebranchen. Med deres højteknologiske og automatiserede maskinpark lover de hurtig og effektiv levering til den bedste pris, hvor kvalitet er i højsædet. Staermose Industry varetager hele produktionsprocessen – fra idé til produktion – og stræber efter at være kundens fortrukne samarbejdspartner. Samtidig har virksomheden en ambition om at være den førende underleverandør af laserskæring og stålkonstruktioner i Danmark.
Virksomheden beskæftiger cirka 90 dedikerede medarbejdere, som alle har stor ekspertise inden for deres felt. Cirka 25 af medarbejderne er i administrationen og resten er i produktionen.

Størrelse

50-99 ansatte

Branche

Fagområde

Produktion

Geografi

Midtjylland
"Vi er meget glade for samarbejdet med Asgaard Recruitment. De har forstået opgaven og været gode til at finde netop de mennesker, vi havde brug for. Hele processen er foregået meget professionelt, og vi har følt, at opgaverne har været i gode hænder. Asgaard Recruitment har givet os ro til at passe vores forretning. ligesom det har været en god proces for alle de kandidater, der har været involveret i rekrutteringerne"
John Stærmose
CEO
Steffen Pretzmann (wood)

Kontaktperson

Steffen Pretzmann
Co-Owner
Telefonnr.: 22479146
Mail: sp@asgaardrecruitment.dk